Tips og råd for småbedrifter

Hjelp til småbedrifterMed vel overstått sommerferie for flere av oss, passer det fint med en liten oppsummering av tips og råd for småbedrifter gjennom det siste året. Her finner du en liste over flere nyttige fokusområder for små virksomheter som kan hjelpe deg tilbake i jobbmodus.

Nils Lavik for jithomassen.no

Gründere og småbedriftsledere har sjelden mulighet til full feriemodus med latmannsliv og solsløving. Men med et nyhetsbilde preget av saker som statsministerens mening om hvor ofte vi bør vaske undertøyet, kan de fleste likevel ta seg tid til å kikke på noen tipsartikler fra det siste året.

De nye tjenestene på nettet

Globalisering og internettøkonomi gjør at innsparingspotensialet for små foretak har økt kraftig. Både i Norge og internasjonalt har det poppet opp en rekke tilrettelagte, nettbaserte møteplasser for oppdragstakere og tjenestetilbydere. Veid opp mot å bruke dyre tradisjonelle norske leverandører, er dette et høyaktuelt alternativ for de fleste.

Sjekk betingelser hos banken din

Gode muligheter for å spare penger er det også hvis du bruker litt tid på å analysere forholdet til bankforbindelsen din. Alle kan forhandle frem bedre betingelser, men dette forutsetter gode forberedelser både omkring faktorer ved egen økonomi, den aktuelle banken og kunnskap om markeds- og konkurransesituasjonen.

Jobb mer effektivt

Tid er penger. Å jobbe mer effektivt er fullt mulig, og disse rådene for redusert tidstyveri kan være til inspirasjon for de fleste av oss.

Ikke la deg lure

Sommeren er høysesong for svindel i ulike former, men det tar likevel ikke slutt bare fordi fellesferien er over. Uønskede katalogoppføringer, annonse- og domenesvindel samt fiktive fakturaer og falske krav generelt går igjen, og her tar vi en gjennomgang av både vanlige bedragerimetoder og viktige forhåndsregler.

Videreutvikling av virksomheten

Ingenting blir noensinne ferdigutviklet, og alle enkeltpersonforetak og småbedrifter bør derfor etterstrebe hele tiden å ha forbedringsprosesser i bakhodet – noe som blir stadig viktigere for å henge med i konkurransen, siden endringstakten i nesten alle bransjer bare øker.

Struktur, analyse og systematikk som utgangspunkt letter dette arbeidet, og forretningsutvikling- og planlegging står sentralt. Overordnede strategiske vurderinger øker sannsynligheten for å lykkes, og relevant analyseverktøy og brukstips finner du her.

Søk økonomisk støtte

I forbindelse med etableringer og vekstprosesser er det dessuten gode muligheter for økonomisk støtte fra offentlige eller private institusjoner, og husk at det også er regnskapstekniske faktorer som må tas i betraktning.,

Vurder beste selskapsform

Valg av selskapsform er en aktuell problemstilling for de fleste gründere, og av eksisterende enkeltpersonforetak vurderer mange å gå over til aksjeselskap – men frykter ofte merarbeid og usikkerhet. Denne artikkelen viser at det ikke trenger å være så komplisert, og vi gir også en oversikt over de viktigste endringene i aksjeloven de siste årene som alle bør kjenne til.

Tenk personvern

Innføringen av EUs personvernforordning skjer nå, og her leser du mer om hvordan du selv kan oppfylle kriteriene og implementere GDPR i egen bedrift.

Ansatte? Husk varslingsrutiner

For et par år siden ble varslingsreglementet i arbeidsmiljøloven endret til også å gjelde småbedrifter med minst fem ansatte. Dette innebar innføring av skriftlige varslingsrutiner, og her beskriver vi det du trenger å vite om lovendringen og hva som kreves av deg som bedriftsleder.

Bedre tider for småbedrifter?

Småbedrifter mellom null og ni ansatte er helt avgjørende for norsk økonomi. Men hva planlegger myndighetene å gjøre for oss de nærmeste årene?

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar