Nysgjerrig på Fiken?

Fiken

Fiken Regnskap er et av flere nye, online baserte regnskapsprogrammer som har kommet de siste årene. Fiken fokuserer på brukervennlighet og henvender seg til de uten spesielt mye regnskapserfaring fra tidligere.

Et lite PS! Denne artikkelen er noen år gammel og Fiken har utviklet seg mye siden den gangen. Likevel mener jeg at essensen i vurderingene fra 2015 står seg greit. Ønsker du imidlertid en litt nyere analyse og sammenligning med Visma eAccounting kan du gå til denne artikkelen.

Et enkelt og fullverdig alternativ

Fiken er intuitivt satt opp og et godt alternativ dersom du ønsker å føre regnskapet ditt selv for første gang. Man har selvfølgelig en scannemodul og ulike nyttige integrasjoner, blant annet mot bank, Altinn og Brønnøysund, som gjør dette til et fullverdig og oppdatert alternativ. Merk at jeg ikke har testet alle modulene, men Fiken tilbyr både utgående faktura, hjelp med purring og reskontro, føring av inngående faktura og øvrige bilag i tillegg til bank og lønn. Det skal også være mulig å eksportere tallene direkte til Næringsoppgaven i Altinn ved årets slutt.

Fiken Front

Fiken ser veldig bra ut ved første øyekast og det er også mye bra her. De oppdaterte rapportene som utgjør forsiden etter at du har logget inn i Fiken er nyttige og lettfattelige. Det samme er knappene for kjøp og salg som skal hjelpe deg i gang med føringen, selv om overskriftene “Jeg har kjøpt noe!” og “Jeg har solgt noe!” kanskje kan synes litt i overkant. Men igjen, dette er et system for nybegynnere. Hjelpeseksjonen er fyldig, både med tekst og videosnutter, noe som er veldig nyttig og lærerikt for brukeren.

Kronglete friposteringer

Likevel er det noen momenter som gjør at Fiken ikke er helt topp. Friposteringsfunksjonen er unødvendig kronglete, noe som gjør at det tar lang tid å registrere bilag. I et effektivt regnskapssystem bør man kunne klare seg med tastaturet og snarveier, mens man med Fiken må benytte museklikk enkelte steder som gjør prosessen mer tungvint. Hvorfor de har valgt inntasting av “nettobeløp” i friposteringsmodulen er også en merkelig vurdering (som riktignok ikke gjelder for registrering av kjøp, hvor man normalt har de fleste mva-relaterte bilag).

 

Fiken Posteringsbilde

Friposteringsmenyen i Fiken.

 

Skal man opprette en ny konto må man ut i menyen et sted, istedenfor at man kan gjøre det i posteringsbildet. Deretter må man åpne posteringsbildet på nytt for at kontoen skal kunne benyttes. Det er også noe med funksjonaliteten på generell basis og flyten i systemet, som kunne vært gjort enklere. Men igjen er vi tilbake til dette med nybegynner, lite foretak og få bilag. For denne målgruppen vil Fiken fungere utmerket, men Fiken bør kanskje også tenke på de av sine brukere som “vokser” ut av denne fasen.

Prøv Fiken gratis her!

Bra for de små

Konklusjon blir at Fiken er et godt system for deg som er nystartet og har få bilag i løpet av året, men ikke like bra for den som har noe større volum på virksomheten eller litt mer erfaring med regsnkapsføring. Systemet er rimelig og du får 30 dagers gratis prøvetid, så det er ingen grunn til å ikke teste det ut.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

2 kommentarer om “Nysgjerrig på Fiken?”

  1. Hei
    Har et lite enkeltpersonsforetak, må likevel skrive noen få regninger. Hva koster det å bruke fiken og er det et enkelt program.

    Mvh Berit Kufaas

    Svar

Legg igjen en kommentar