Effektivt regnskap online med E-Conomic

Economic

E-Conomic er ifølge dem selv Norges mest utbredte online regnskapsprogram, og etter å ha testet systemet er det ingen tvil om at populariteten er berettiget. Dette er et effektivt system med et par smarte funksjoner som er veldig nyttige.

 

Med ujevne mellomrom deler jeg mine erfaringer med forskjellige økonomisystemer. Jeg håper dette kan være til nytte for dere som vurderer å bytte system og bidrar gjerne med råd i den forbindelse. Dette vil ikke være en dybdeanalyse av alle systemets funksjoner, men mer det generelle inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha brukt det.

 

Online-basert

E-Conomic er et online basert regnskapssystem som har fått mange brukere de siste årene. Systemet dekker alle de viktigste områder for mindre foretak og er et godt alternativ for den som ønsker å føre regnskapet sitt selv.

Intuitivt og hjelpsomt

Systemet intuitivt og lett å sette seg inn i, og selv om brukervennligheten i retning nybegynnere kanskje ikke er fullt så bra som hos Fiken, så er den likevel veldig god.  Menysystemet er enkelt og oversiktlig satt opp, slik at man lett finner frem dit man skal. Etter å ha satt seg inn i de grunnlegende funksjonene har man gode skjermbilder å forholde seg til for å gjøre registreringer.

“Har du bruk for hjelp? Chat med oss.” – knappen er aldri langt unna, det er tydelig at E-conomic går langt for å hjelpe brukerne sine videre, noe de bekrefter ytterligere ved å tilby gratis support og service til sine kunder.’

Smarte funksjoner

En smart funksjon E-Conomic benytter seg av er “kladdeposteringer”. Det vil si at man kan registrere bilag uten å bokføre dem direkte med en gang. Deretter kan man ta ut rapporter og huke av for “ta med kladdeposteringer”, slik at man får sett saldoer som om disse var bokført. Fører man eksempelvis bankbilag, og vil sjekke om saldoen stemmer med kontoutskriften før man posterer, kan dette være en nyttig funksjon.

 

ECONOMIC ta med kladd

Ta med kladdeposteringer er en nyttig funksjon.

 

Rapporteringsdelen som sådan inneholder de viktigste rapportene, og man har muligheten til å overføre rapportene direkte til Excel/OpenOffice. Utover dette er ikke denne delen spesielt imponerende, men det er det heller ikke nødvendig at den er. Det kan synes som om systemet prioriterer nytteverdi og funksjonalitet bevisst over hele linjen.

Posteringsbildet for ordinære registrereringer er bra. Her kan man arbeide effektivt, selv om det kladder litt når man skal registrere flere linjer på ett bilag. Denne brukeren hadde også problemer med at man ble kastet ut og måtte logge inn igjen på nytt ved flere anledninger, men velger å tro at dette var et tidsbegrenset problem hos E-Conomics. God mellomlagringsfunksjonalitet førte imidlertid til at dette ikke medførte nevneverdig tap av arbeid/data.

Gratis prøvetid

Alt i alt er E-Conomic et godt system som er verdt et forsøk dersom du er i målgruppen og man kan prøve det gratis i 2 uker før man bestemmer seg.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email