Slik søker du om utsatt levering av skattemelding

Dårlig tid med å få ferdig regnskapet i år? Da kan det være lurt å søke om utsettelse på skatten og få mer tid. Slik gjør du det.

Fristen for å levere selvangivelsen for næringsdrivende er 31.mai og dermed like rundt hjørnet. Men har du dårlig tid er det ikke sikkert du behøver å sitte dag og natt for å få ting ferdig.

Du søker enkelt om utsettelse på Altinn ved å levere skjemaet “Utsatt frist for levering av skattemelding”.

Skjemaet kan leveres på vegne av deg selv som selvstendig næringsdrivende hvis du driver enkeltpersonforetak, eller for aksjeselskap og andre selskapsformer.

Husk å søke innen 31.mai

Det heter at man skal ha en “særlig grunn som gir betydelige vanskeligheter” med å levere innen fristen, men søknadene innvilges uten saksbehandling. Men du må søke innen leveringsfristen 31. mai for å få søknaden innvilget.

Grunnet COVID-19 får man utsatt frist til 20. august i 2021, mot normal utsettelsesdato 30. juni. Dette innvilges automatisk og man kan se bort fra utsettelsesdatoen som vises i skjemaet.

Her er fremgangsmåten steg for steg.

1. Logg inn og velg din virksomhet

Du må først logge inn på Altinn, noe de fleste gjør med sitt fødselsnummer og en kode-brikke fra nettbanken. Når du er inne i altinn må du velge å representere din virksomhet/virksomheten du skal søke utsettelse for.

2. Søk opp skjema RF-1114

Deretter klikker du “Nytt skjema” og går til søkefeltet hvor du søker opp “RF-1114”. Velg skjemaet og “Start tjeneste” så er du i gang.

3. Fyll inn en begrunnelse

Skjemaet er veldig enkelt, du skal bare fylle inn kontaktinformasjon og en begrunnelse. Begrunnelsen må være noe relatert til at regnskapet ditt blir forsinket i år, som for eksempel at du venter på dokumentasjon. Tidligere har ikke Skatteetaten vurdert begrunnelsene så strengt, men her kan de endre praksis så skriv noe reellt.

Begrunnelse utsettelse

4. Send inn

Deretter er det bare å sende inn og håpe at Skatteetaten er snille i år også.

Innvilges automatisk

Søknaden om utsatt frist vil bli automatisk innvilget, da kan man jo spørre seg om nødvendigheten av en god begrunnelse. Dette har jeg fått bekreftet av Skatteetaten:

Skatten min bedrift

Hei jithomassen.no

Hvis du søker om utsatt leveringsfrist, så innvilges den automatisk.
På kvitteringen for innsendt RF-1114 fremgår den nye fristen.

Hilsen Skatteetaten.

Lever så snart du kan

Husk at selv om det er enkelt å be om utsettelse på skatten, så skader det ikke skader å tidlig ute. Og dersom du må søke om utsettelse år etter år kan det være et tegn på dårlige rutiner, som du bør vurdere å endre på.

Husk også at du ikke kan utsette betaling av skatt ved å få utsatt levering av skattemeldingen, dette vil ikke endre datoen for når skatteoppgjøret ditt kommer.

Lykke til med årsoppgjøret og skattemeldingen!

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar