Gratis mal for likviditetsbudsjett

RessurserMed et likviditetsbudsjett kan du få full oversikt over penger inn og ut av selskapet. Dette kan være et nyttig verktøy i flere situasjoner, og ikke nødvendigvis bare hvis du går med underskudd. Her en enkel, gratis mal for likviditetsbudsjett.

På denne siden finner du en gratis mal for likviditetsbudsjett som du kan laste ned og bruke i din virksomhet.

Hva er likviditet?

Likviditet er det samme som betalingsevne og sier noe om evnen til å betale regninger i tide, samt håndtere uforutsette utgifter. Veldig kort fortalt har man god likviditet når det er nok penger i banken til å håndtere løpende drift og betale regninger.

Hvorfor er likviditet viktig?

God likviditet er naturligvis helt avgjørende for å være i stand til å betale løpende utgifter som lønn og varekjøp. Det er ofte en forutsetning for gode relasjoner med leverandører og samarbeidspartnere. Fokus på likviditet kan spare deg for ubehagelige overraskelser.

Det er fullt mulig å ha dårlig likviditet selv om man går med overskudd, feks. hvis alle betalingene kommer samtidig eller kunder betaler sent.

Mer om likviditet

Ønsker du å lese mer om likviditet kan du sjekke ut en av disse:

Last ned mal til likviditetsbudsjett her

I denne enkle malen for likvidetsbudsjett har vi satt opp inn og utbetalinger i månedlige perioder. Dette kan naturligvis justeres etter behov dersom man feks. ønsker dette ukentlig. Regnearket er redigerbart.

Last ned her.

Likviditetsbudsjett detaljer

Her ser du hvordan likviditetsbudsjettet ser ut:

Gratis mal for likviditetsbudsjett

 

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar