Gratis mal for låneavtale

RessurserLån fra privatperson til aksjeselskap må registreres i regnskapet. I tillegg til dette skal det opprettes en låneavtale med detaljer og betingelser om låneforholdet. Her en enkel, gratis mal for lån fra aksjonær til selskap.

På denne siden finner du en gratis mal for låneavtale som du kan laste ned og bruke i din virksomhet. Les denne for mer info om dokumentasjonskrav ved lån til eget aksjeselskap.

Lån fra aksjonær til selskap

Denne låneavtalen gjelder lån fra aksjonær til selskap og har tatt utgangspunkt i veldig enkle betingelser, som for eksempel at lånet er rentefritt og uten en definert nedbetalingsplan. Disse tingene kan du naturligvis selv endre på under hvert enkelt punkt. Husk å ta forbehold om at virksomheten går bra og lånet kan tilbakebetales, ellers kan hele lånesummen tapes og du som långiver får ikke skattefradrag fordi lånet ikke er i næring. Ved usikkerhet rundt dette bør aksjeinnskudd vurderes.

Renter på lån til selskap

Husk at renter på et lån fra personlig skattyter til selskap blir beskattet høyere enn vanlige renteinntekter dersom renten er over skjermingsrenten (som for sep-okt 2018 er på 0,8%). Derfor vil det ofte i praksis være best å gi slike lån rentefritt eller tilsvarende skjermingsrenten. Dette er regler for å motvirke at det gis høye lån uten reellt behov,  for å ta ut renteinntekter istedenfor utbytte.

Lån fra selskap til aksjonær

Denne låneavtalen gjelder IKKE lån fra selskap til aksjonær.

Høsten 2015 kom det nye regler for dette i skatteloven, som vil si at lån fra selskap til aksjonær ikke lenger er å betrakte som lån, fordi dette som hovedregel skal regnes som utbytte. Reglene fikk virkning fra 7. oktober 2015, slik at alle lån tatt opp etter denne dato omfattes av de nye reglene.

Last ned mal til låneavtale her

Her kan du laste ned malen til låneavtale om lån fra aksjonær til selskap, denne kan justeres og korrigeres etter ditt behov. Malen er laget i OpenOffice, men er  tilgjengelig både i Open Office og Word format. Du finner malen på nedlastingssiden du kommer til  ved å bruke lenken under:

 

Last ned her.

Låneavtale detaljer

Her ser du hvordan låneavtalen/dokumentet ser ut:

 

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

5 kommentarer om “Gratis mal for låneavtale”

 1. Hei. Er det noen hensyn å ta ved tilbakebetaling fra AS til person? Altså når lånet skal innfris?
  Mvh Svein Røen, Ørje

  Svar
  • Hei Svein.

   Tilbakebetaling kan gjøres med en vanlig bankoverføring, ingen spesielle hensyn utover å merke betalingen med hva den gjelder og ellers innfri lånet ihht. låneavtalen.

   Svar

Legg igjen en kommentar