Obligatoriske noter til Årsregnskapet

RessurserAlle virksomheter med regnskapsplikt skal utarbeide årsregnskap og noter, som sendes inn til Brønnøysund. Her en enkel, gratis mal med eksempler på de obligatoriske notene i et aksjeselskap.

På denne siden finner du en gratis mal for noteopplysninger som du kan laste ned og bruke i din virksomhet.

Obligatoriske noteopplysninger

Denne malen tilfredsstiller kravene til de obligatoriske noteopplysningene ihht. regnskapsloven, det vil si noteopplysninger som alle virksomheter må utarbeide uansett omfanget på virksomheten. Dette er mao. et minimumskrav i forhold til noterapportering.

Valgfrie noter

I tillegg til de obligatoriske noteopplysninger skal alle virksomheter også vurdere nødvendigheten av flere noteopplysninger. Behovet for disse opplysningene vil variere fra virksomhet til virksomhet, etter hvilke regnskapsopplysninger ditt årsregnskap inneholder. Malen du finner her inneholder ingen av disse notene.

Du kan lese mer om obligatoriske og valgfrie noter i denne artikkelen om Noter til Årsregnskapet.

Tilpasses etter behov

Husk at malen du laster ned her kun er eksempler på hvordan dette kan se ut i en tenkt, liten virksomhet med 1 ansatt, uten at de valgfrie notene er vurdert. Malen må tilpasses etter behov, det samme må antall tilleggsnoter basert på de valgfrie.

Last ned mal til obligatoriske noter til årsregnskapet her

Her kan du laste ned malen med eksempelnoter. Malen er laget i OpenOffice, men er  tilgjengelig både i Open Office og Word format. Du finner malen på nedlastingssiden du kommer til  ved å bruke lenken under:

 

Last ned her.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar