Enkel oversikt med OpenOffice

openoffice

Et regneark program har for mange, meg selv inkludert, blitt helt uungåelig når det kommer til regnskaps og økonomiarbeid. Men har du litt økonomisk sans er det ikke nødvendig å betale noe for denne programvaren. Det finnes et gratis alternativ som er like bra som Office produktene til Microsoft.

Enten du benytter regneark til å føre regnskapet selv, eller bruker det som et støtteverktøy i prosessen, kan det være en av dine beste medhjelpere på den merkantile landevei. Med et regneark kan du enkelt lage deg små modeller og analyser for hva man enn måtte behøve, eller modifisere rapporter fra regnskapssystemet slik man ønsker dem.

De fleste er vant til å bruke Microsoft sine Office produkter, fordi disse ofte følger med som standard når man kjøper en ny pc. Det er imidlertid ikke nødvendig å betale ekstra for dette når lisensen går ut etter prøvetiden, eller når du velger programvare til din datamaskin første gangen. Det finnes ingenting du kan gjøre med Microsoft Excel som du ikke kan gjøre med Open Office Calc, som du får helt gratis.

Noen er kanskje skeptiske til å bruke annen programvare på grunn av usikkerhet rundt funksjoner og menyer, som de har blitt vant til. Det er det ingen grunn til å være. Menyene og funksjonene i OpenOffice er veldig selvforklarende og enkle å lære seg, dersom man er vant med å bruke litt regneark. Nedenfor ser du åpningsskjermbildet i OpenOffice Calc, slik det er når man åpner et tomt regneark. Du vil se at det er ganske likt det du er vant til fra Excel.

OpenOffice.org_Calc

Åpningsbilde Open Office Calc.

Det kan også være greit å vite at OpenOffice er kompatibelt med andre Office produkter. Man kan for eksempel enkelt åpne en fil som er laget i Microsoft Office med OpenOffice, eller vise versa. Lager du et regneark med OpenOffice som du skal sende til noen som bruker Microsoft Excel, kan du velge å lagre filen som en Excel fil før du sender den.

OpenOffice pakken inneholder også programvare som tilsvarer øvrige produkter i en standard Office pakke. Undertegnede har mest erfaring med OpenOffice Writer og Calculator, men prøv gjerne programvare for presentasjoner, databaser og grafikk. Det er tross alt ingen grunn til å ikke prøve.

Regnearket jeg har utviklet for å føre regnskapet selv er laget i OpenOffice Calculator. Les gjerne mer om ENK<600.

Du kan laste ned OpenOffice gratis her.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar