Spar tid med årlig mva

Spar TId Med Årlig MVA

De fleste som rapporterer moms forholder seg til de seks ordinære mva-terminene man har i løpet av et år. Dersom din virksomhet har en omsetning under million kroner kan du spare både tid og penger ved å søke om Årsoppgave for Merverdiavgift.

 

Når du får innvilget årlig mva rapporterer du omsetning for årets 12 måneder i mars påfølgende år (10.mars er fristen for 2015). Man summerer ganske enkelt hele aktiviteten i løpet av året, fremfor å dele dette opp i tomånedlige bolker. Med dette kan man spare unødig tid brukt på avstemming og rapportering, som letter den administrative driften av din virksomhet. De fleste har mer enn nok frister å forholde seg til som det er.

Mange rapporterer hyppigere enn nødvendig. Noen gjør det bevisst for å ha den ekstra kontrollen det medfører å avstemme og rapportere regelmessig. Og man bør naturligvis vurdere det aspektet før man søker om årlig mva. Det stiller nemlig strengere krav til dine rutiner og at du setter til side den utgående merverdiavgiften som dine kunder betaler inn til deg, slik at du er i stand til å betale i en stor bolk når den tid kommer. Med gode rutiner og normalt god kontroll på likviditeten er imidlertid ikke dette noe hokus pokus.

 

Tips! Opprett gjerne en egen mva konto i banken, hvor du setter inn momsbeløpene regelmessig etterhvert som kunder betaler deg. Ikke bruk denne kontoen til andre ting, men se på det som en forskuddsbetaling av skatt. Merverdiavgift er da også en form for skattebetaling.

 

Du kan søke om årlig mva rapportering hos ditt Skattekontor. Legg ved dokumentasjon på forventet omsetning i løpet av året og send søknaden avgårde. Fristen for å søke er 1. februar året søknaden gjelder for. Dersom du driver en nyregistrert virksomhet kan du søke om årsterminoppgave fra registreringstidspunktet.

 

Kontakt ditt lokale Skattekontor for å søke om årsterminoppgave.

Lei av dansende grafer og kolonnediagram? XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet. Mer info

Legg igjen en kommentar