Brukerveiledning til ENK<600

Det er nå litt over to år siden jeg lagde første versjon av regnearket og delte det ut gratis på hjemmesiden min. Siden da har jeg brukt mye tid på å gjøre regnearket enda bedre. Nå har tiden kommet for en brukerveiledning, slik at enda flere kan få nytte av det.

Regnearket har hele tiden vært ment for små virksomheter med enkle forhold, uten å stille høye krav til hva brukeren må vite på forhånd, verken når det gjelder regnskap eller navigering i regneark. Det er likevel ikke så enkelt å lage noe som nybegynnere kan bruke, samtidig som det er har nok muligheter for de litt mer avanserte brukerne.

Med brukerveiledningen blir terskelen for å ta i bruk regnearket mye lavere, samtidig vil den gi den mer kyndige bruker nok innsikt i hvordan regnearket henger sammen til at det kan brukes på en mest mulig effektiv måte.

Regnearkets oppbygning

Brukerveiledningen beskriver detaljert hvordan regnearket er bygd opp i ulike arkfaner og hvordan disse samarbeider. Kapitlene er derfor bygget opp på samme måte som regnearket:

1. OVERSIKT
2. INNTEKTER
3. KOSTNADER
4. BALANSE
5. MVA-OPPGAVE
6. RAPPORTER
7. EKSEMPELFAKTURA
Hensikten er at du skal kunne dele opp regnskapsarbeidet i kategorier, slik at du bare har en ting å forholde deg til om gangen. I OVERSIKT arkfanen skal du ikke fylle ut annet enn firmanavnet ditt. Det meste av regnskapsarbeidet gjøres i de tre neste arkfanene, du registrerer INNTEKTER og KOSTNADER og du registrerer betalingen/oppgjør av disse i BALANSE. Regnearket har også en arkfane for enkle RAPPORTER, som kan være en nyttig hjelp når du skal fylle ut selvangivelsen/næringsoppgaven. For den som har MVA inneholder regnearket en funksjon som hjelper deg å fylle ut riktig MVA oppgave. EKSEMPELFAKTURA er et tillegg som viser hvordan en faktura kan se ut.

Brukerspørsmål

Jeg har også tatt med noen brukerspørsmål slik at du kan slippe å spørre meg om det samme som andre har gjort før deg. Noen av disse spørsmålene er enkle og kanskje selvforklarende for noen, andre er mer avanserte. Dette er en seksjon jeg ønsker å fylle opp med enda mer innhold og det er derfor helt greit (og i mange tilfeller helt topp) om du har andre spørsmål!

Sjekk ut brukerveiledningen her

Forhåpentligvis kan den hjelpe deg til å gjøre regnearket til et nyttig verktøy for deg i ditt regnskapsarbeid! Har du ikke regnearket enda? Da finner du det her.

 

 

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar