Brukerveiledning for regnearket

Velg selskapsform her:

 

Aksjeselskap og enkeltpersonforetak

 

Boligsameie og borettslag

 

  • Foreninger og lag kan bruke veiledning for aksjeselskap og enkeltpersonforetak.

Om brukerveiledningen

Brukerveiledningen går igjennom regnearket arkfane for arkfane, med detaljerte forklaringer til hvordan disse fungerer og henger sammen. Noen av dere vil kanskje skjønne logikken raskere enn andre, men det har vært et poeng å være detaljert nok til å få med alle som bruker regnearket, selv de med lite regneark- og regnskapserfaring fra tidligere. Dersom du ikke har kjøpt regnearket enda, men er nysgjerrig på hvordan det fungerer, er du naturligvis også velkommen til å lese mer.

 

Teknisk

Regnearket kommer i tre versjoner/formater. Hvilken du skal bruke avhenger av hva slags regneark program du benytter på din maskin. Versjonene som følger med er disse:

  • (ods) Versjon for Open Office, LibreOffice, etc.
  • (xls) Versjon for “gammel” Excel (1997-2003)
  • (xlsx) Versjon for nyere Excel (2007-2016)

Dersom du har problemer med regnearket er det bare å ta kontakt så finner vi ut av det.

 

Miniguider

Jeg vil lage små miniguider for ofte stilte spørsmål, og sletting av eksempelposteringer er et av disse. Lurer du på hvordan du gjør det finner du svaret her:

 

Slik sletter du eksempelposteringene

 

Om brukerveiledningen

  • Brukerveiledningen har skjermbilder fra 2018 versjonen av regnearket, men funksjonene i 2019 er tilsvarende, med noe forbedret design.
  • Brukerveiledningen for enkeltpersonforetak og aksjeselskaper er slått sammen til èn, fordi de fleste registreringer vil være felles.
  • XCELLO for Foreninger og lag har også såpass mye til felles med AS og ENK at de kan bruke samme veiledning.
  • Brukerveiledningen for sameie og borettslag kommer i en egen versjon.
  • Det er en fordel om du har brukt litt regneark på forhånd, men det er ingen forutsetning, brukerveiledningen er skrevet for nybegynnere.

Før man begynner

Det kan være en god ide å lagre to kopier av regnearket før du setter i gang. Da har du en sikkerhetskopi du kan gå tilbake til om noe skulle gå skeis eller om du skulle være uheldig å ødelegge formler eller lignende. Da vil du også kunne gå tilbake og se på eksempelposteringene på nytt, dersom du skulle ha behov for det.