Ute nå: regnearket for 2018

Regnearket XCELLO har blitt enda bedre og er nå tilgjengelig i en forbedret versjon og 2018 utgave. Dermed kan dere som gjør regnskapet i regneark sette i gang med årets regnskap allerede nå. Her er noen av de nye funksjonene i 2018-versjonen av regnearket:

 

Ny DIVERSE-arkfane

Regnearkene for ENK og AS har fått en ny arkfane som tillater posteringer på tvers av de andre arkfanene, for en mer effektiv postering av avskrivninger, avdrag, etc. Med forrige versjon av regnearket måtte man ved postering av eksempelvis avskrivninger, postere halve posteringen under KOSTNADER-arkfanen og neste del av posteringen under BALANSE-arkfanen. Dette er nå løst ved en DIVERSE-arkfane som tillater posteringer mellom arkfanene, slik at denne typen posteringer kan gjøres mer effektivt.

 

Her er noen eksempler på registreringer i DIVERSE-arkfanen, som gjør regnearket mer fleksibelt.

 

 

Sorteringsfunksjon på registreringer

Alle regnearkene (inkludert det for sameie og borettslag) har nå mulighet for å sortere øverst i headingen på de ulike arkfanene, det vil si at dere enklere kan få en oversikt ove registreringer på hver enkelt konto. Denne endringen kom som et tips fra Kjell, som bruker regnearket for 2017, og som dermed har fått 2018-versjonen gratis. Sorteringssfunksjonen man bruker er den samme som er innnebygget i programvaren (regneark-programmet), som heter “filter”.

 

Ved bruk av filter kan du sortere ut hvilken konto du ønsker å se registreringer på.

*Oppdatering. Det kan se ut som om sorteringsfunksjonen kun fungerer i OpenOffice for øyeblikket.

 

Online brukerveiledning

 

En endring som ikke gjelder funksjonaliteten i regnearket i seg selv, men som likevel kanskje er den mest spennende nye funksjonen, er at brukerveiledningen nå ligger ute på nettsiden, istedenfor at den kommer på en .pdf-fil i forbindelse med kjøp av regnearket. Jeg håper at dette vil føre til en bedre kommunikasjon med brukerne av regnearket, og at denne seksjonen etterhvert utvides med flere spørsmål og svar, tips og triks, eksempelposteringer og lignende.

Se brukerveiledningen her

 

2017-versjonen har de samme endringene

Og dersom du ikke er helt klar for regnskapet for 2018 enda, men skal gjøre regnskapet for 2017 først. Fortvil ikke. Alle endringene i den nye versjonen er også inkludert i 2017 utgaven som ligger ute.

Klikk her for å kjøpe regnearket

 

 

 

Illustrasjonsbildet (øverst) er hentet fra Freepik.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar