Tid for rapportering av tredjepartsopplysninger

 

Vi er bare en drøy uke inn i 2018, men allerede nå begynner tidsfristene å bli korte, spesielt om du skal rapportere tredjepartsopplysninger for et sameie eller borettslag.

 

Nytt år betyr nye frister og viktige datoer. Noen tidsfrister kommer like brått hvert år, og av den typen er definitivt rapportering av tredjepartsopplysninger, hvor fristen for å rapportere for foregående år, er allerede i januar påfølgende år.

 

Viktige datoer og nye satser

Jeg har nylig lagt ut nye tidsfrister og viktige datoer her på jithomassen.no, sammen med nye satser for skatter og avgifter som gjelder for 2018. Disse finner du til høyre i menyen på hjemmesiden. I 2018 har for eksempel lav sats på merverdiavgift, som gjelder persontransport og overnatting, økt fra 10 til 12 prosent.

Stort sett er datoene de samme fra år til år, med ganske få unntak. Likevel er det noen tidsfrister som synes å komme like brått hvert år, og en av de er fristen for levering av tredjepartsopplysninger. Banker, forsikringsselskaper og andre større organisasjoner som skal levere tredjepartsopplysninger har gode systemer og rutiner for dette, men det er det ikke sikkert at et lite sameie eller borettslag har.

 

Tredjepartsopplysninger for boligsameie

Tredjepartsopplysninger vil si opplysninger som skal være med i ligningsgrunnlaget hver enkelt sameier, slik som andel rentekostnader eller andel felles lån eller formue. Alle som skal levere tredjepartsopplysninger bør være godt forberedt allerede kort tid etter nyttårsaften, for man har ikke veldig mye tid før rapporteringsfristen er der.

For boligsameier er tidsfristen 31. januar, men leverer man ufullstendige opplysninger har man til 1. mars å levere en korrigert oppgave, så det er da noe. Heldigvis for deg som skal levere tredjepartsopplysninger, så kan du skaffe deg regnearket for boligsameie og borettslag her på jithomassen nå med en gang.

 

Regneark for boligsameie og borettslag

Regnearket er nettopp lansert i en ny utgave og finnes nå i versjon både for 2017 og for 2018. Regnearket genererer automatisk en rapport om tredjepartsopplysnigner, dersom du legger inn øvrige opplysninger på riktig måte. Du kan lese mer om regnearket i dette innlegget.

 

 

Online brukerveiledning

Nytt for 2018 er at regnearket har en online-brukerveiledning, som gjør arbeidet med å oppdateringer og forbedringer enklere. Det har også den fordelen at den som er nysgjerrig på hvordan regnearket fungerer, kan klikke seg inn og se.

 

Lyst til å vite mer om hvordan regnearket for sameie og borettslag fungerer?

SE BRUKERVEILEDNINGEN

Bildet (øverst) er hentet fra Freepik.

Lei av dansende grafer og kolonnediagram? XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet. Mer info

Legg igjen en kommentar