Søknad om utsettelse

La oss si at du drukner i arbeid og papirer og at du ikke klarer å levere selvangivelsen for næringsdrivende innen fristen 31. mai. Fortvil ikke, det er faktisk enkelt å søke om utsettelse.

Det å få det litt for hektisk i mai er ganske vanlig. Mange utsetter å gjøre ferdig regnskapet til fristen nærmer seg. Noen jobber best under press. Så kommer mai med travle helligdager og grunnlovsdag og alt mulig og plutselig har nesten hele måneden gått og du har fremdeles mye igjen for å få ferdig regnskapet. Problemstillingen er reell for veldig mange og det behøver ikke å bety at du må sitte natt og dag den siste uken for å få alt ferdig.

NB! Grunnet Covid-19 situasjonen i 2020 har alle virksomheter fått automatisk utsettelse til 31.08.20 for levering av skattemelding 2019.  Dette krever ingen søknad, og man kan heller ikke søke om utvidet frist utover dette.

RF-1114 Søknad om utsatt frist for levering av skattemelding

Det eneste du  behøver å gjøre er å logge deg inn på Altinn og levere skjemaet “RF-1114 Søknad om utsatt frist for levering av skattemelding for formues- og inntektsskatt- næringsdrivende”.

Skjemaet kan leveres på vegne av deg selv som selvstendig næringsdrivende hvis du driver enkeltpersonforetak, eller for aksjeselskap og andre selskapsformer.

Denne søknaden gir deg utsettelse til 30. juni, altså en måned ekstra. Det vil si, du er nødt til å begrunne hvorfor du ikke kan levere innen fristen.

Begrunnelse for utsettelse

Det heter at man skal ha en “særlig grunn som gir betydelige vanskeligheter” med å levere innen fristen. Mange tror at man omtrent må være innlagt på sykehus, kidnappet eller mistet alle bilag i en husbrann, for at man skal kunne få innvilget utsettelse.

I virkeligheten er det ikke fullt så vanskelig, faktisk veldig mye enklere.

Du må naturligvis skrive en fornuftig begrunnelse, men det behøver ikke å være mer dramatisk enn at du venter på dokumentasjon eller trenger mer tid for å avklare noe i forbindelse med regnskapet.

Selv har jeg til gode å høre om noen som ikke har fått innvilget denne utsettelsen til 30. juni. Dersom du som leser dette skulle ha fått avslag, kan du gjerne kontakte meg sånn at jeg kan nevne dette her. Men til syvende og sist handler det om at du skriver en enkel, ærlig begrunnelse på hva som gjør at du ikke kan levere i tide.

Husk søknadsfristen er 31. mai

En årsak til avslag på søknaden om utsettelse som du ikke bør teste ut i praksis, er å levere skjemaet for søknad om utsettelse etter fristen. Husk derfor å få dette avgårde innen 31. mai.

Innvilges automatisk

Hva som skjer om du ikke holder søknadsfristen som er 31. mai er jeg ikke sikker på, men om du gjør det så er jeg ganske sikker på at du også får automatisk innvilget ny frist med 30.06, slik som jeg gjorde.

Dette er faktisk så automatisk at svaret/kvitteringen kom opp med det samme man sender inn signerer i Altinn.

Det vil si at Skatteetaten for øyeblikket ikke har noen saksbehandling på denne typen søknader, men at de går rett igjennom av seg selv, riktignok tar de et forbehold om feil, så skriv likevel en grei begrunnelse.

Her innvilget søknad:

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar