Slik søker du om utsettelse

Dårlig tid med å få ferdig regnskapet i år? Da kan det være lurt å søke om utsettelse og få 30 dager ekstra. Slik gjør du det.

Fristen for å levere selvangivelsen for næringsdrivende er 31.mai og like rundt hjørnet. Har du dårlig tid kan du få en måned ekstra tid. Dette søker du om veldig enkelt på altinn.

Her er fremgangsmåten steg for steg.

 

1. Logg inn og velg din virksomhet

Du må først logge inn på Altinn, noe de fleste gjør med sitt fødselsnummer og en kode-brikke fra nettbanken. Når du er inne i altinn må du velge å representere din virksomhet/virksomheten du skal søke utsettelse for.

 

2. Søk opp skjema RF-1114

Deretter klikker du “Nytt skjema” og går til søkefeltet hvor du søker opp “RF-1114”. Velg skjemaet og “Start tjeneste” så er du i gang.

 

3. Fyll inn en begrunnelse

Skjemaet er veldig enkelt, du skal bare fylle inn kontaktinformasjon og en begrunnelse. Begrunnelsen må være noe relatert til at regnskapet ditt blir forsinket i år, som for eksempel at du venter på dokumentasjon. Tidligere har ikke Skatteetaten vurdert begrunnelsene så strengt, men her kan de endre praksis så skriv noe reellt.

 

4. Send inn

Deretter er det bare å sende inn og håpe at Skatteetaten er snille i år også.

 

Innvilges automatisk

Søknaden om utsatt frist vil bli automatisk innvilget, da kan man jo spørre seg om nødvendigheten av en god begrunnelse. Her er svar på mitt spørsmål til “Skatten min bedrift” 28.05.2018:

Skatten min bedrift Hei jithomassen.no

Hvis du søker om utsatt leveringsfrist, så innvilges den automatisk.
På kvitteringen for innsendt RF-1114 fremgår den nye fristen.

Hilsen Skatteetaten.

 

Lykke til med årsoppgjøret

Lykke til med årsoppgjøret. Og husk at dersom du føler du bruker for mye tid og energi på å få dette riktig, kan det være en idè å vurdere å bruke en profesjonell.

 

 

Bildet øverst er hentet fra Freepik.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar