Slik betaler du inn tilleggsforskudd

TilleggsforskuddDersom du vet at du får restskatt i høst kan det lønne seg å betale inn tilleggsforskudd allerede nå slik at du slipper renter på restskatten. Slik går du frem for å betale tilleggsforskudd.

Tilleggsforskudd er en innbetaling av forskuddsskatt i tillegg til den allerede betalte ordinære forskuddsskatten. Betaling av tilleggsforskudd gjøres normalt etter at regnskapet for 2018 er avsluttet, dersom skatteberegningen viser at du har betalt for lite forskuddsskatt.

Høyere overskudd enn vanlig?

Tilleggsforskudd er ekstra viktig å huske på dersom du har første driftsår med overskudd, og dermed har fått null i beregnet forskuddsskatt. Det samme kan være tilfelle om du har høyere overskudd enn vanlig og forskuddsskatten derfor er beregnet mye for lav. Siden renten beregnes av restskatt beløpet, er det ikke så mye å hente dersom du har betalt inn noenlunde det samme fordi overskuddet er omtrent det samme som året før.

Fristen er 31. mai

Du må betale inn tilleggsforskudd innen 31. mai for å slippe renter på restskatten.

Betalingsinfo for tilleggsforskudd

Tilleggsforskudd betales til samme konto som du betaler forskuddsskatt og du kan finne KID nummer på denne siden.

Hvor mye sparer jeg?

Rentesatsen for restskatt baseres på styringsrenten i Norges Bank pr. 01.januar, redusert med 22%. Med en rentesats på 0,75% den 01.01.2019 tilsvarer dette en rentesats på 0,59% i 2019.

Med dagens satser betaler du ca 100 kroner i rente på en restskatt på 50 000.

Når styringsrenten er så lav vil man dermed også ha en lav rente på restskatt, og det vil være mer å spare dersom styringsrenten går opp. Samtidig er det få som ønsker å betale mer enn nødvendig, så tilleggsforskudd kan uansett være noe å vurdere.

 

Bildet er hentet fra Freepik.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar