SAF-T 2020

Det er nesten ett år siden jeg sist skrev om SAF-T og det er på tide med en liten oppdatering, for nå er det klart at SAF-T blir obligatorisk fra 2020. Men kravet gjelder ikke for små virksomheter.

SAF-T har som du kanskje har skjønt, ikke noe med drikke å gjøre, det er en ny standard for rapportering av regnskapstall, som du kan lese mer om i dette innlegget jeg skrev om SAF-T i fjor.

Lovpålagt fra 2020

Arbeidet med SAF-T har pågått i flere år, og nå er det klart at SAF-T blir lovpålagt fra 2020. Det vil si at alle regnskapspliktige virksomheter må kunne rapportere i nytt format ved hjelp av en såkalt XML-fil, regnskapstall gjeldende fra 01.01.2020.

SAF-T filen skal sendes inn dersom din virksomhet får kontroll av skattemyndighetene.

Det nye formatet skal effektivisere kontroll og behandling av regnskapsdata, samtidig som det er en tilpasning til internasjonal standard. Dette vil effektivisere Skatteetatens arbeid med kontroller, men har også en mulig gevinst for virksomhetene ved at regnskapsdata kan utveksles mer effektivt mellom ulike systemer, samt bedre grunnlag for analyser.

De aller fleste vil ikke merke noe særlig til regelendringene da dette er endringer som skjer i regnskapsprogrammet, og dermed er systemleverandørens ansvar å etterkomme.

Unntak fra SAF-T

Små virksomheter med under 5 millioner i omsetning og under 600 bilag i løpet av året er untatt fra SAF-T, det vil si at brukere av regnearket XCELLO ikke behøver å gjøre noe. XCELLO vil dog vurdere om man likevel skal lage en løsning for frivillig SAF-T rapportering i 2020 versjonen, det kommer vi tilbake til når det nærmer seg.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar