Nå kommer skattepengene for næringsdrivende

Skattepengene for næringsdrivende kommer på høsten og har du ikke fått de enda, nå som vi er i midten av september, da burde de være like om hjørnet.

Mens skattepengene for privatpersoner stort sett kommer i juni, må næringsdrivende vente til august eller senere på høsten.

Hovedoppgjør for næringsdrivende

Skatteetaten sender ut skatteoppgjør fortløpende og driver du enkeltpersonforetak skal du få oppgjøret en gang i tidsrommet 2. august – 25. oktober. Akkurat når, kommer an på saksbehandlingen av dine opplysninger, det vil si at kompliserte skattemessige forhold kan føre til et senere skatteoppgjør, mens helt ordinære, enkle forhold tilsier at du fikk oppgjøret allerede 2. august.

Først mottar du selve skatteoppgjøret, som viser hva du har betalt i skatt og hvor mye skatt som er beregnet. Dette kommer i innboksen din på Altinn. Har du penger tilgode på skatten, vil disse utbetales 1-2 uker etter mottatt skatteoppgjør. Du får utbetalt pengene på den kontoen du har oppgitt i selvangivelsen.

For aksjeselskap kommer skattepengene først helt til slutt, den 25. oktober.

Du kan gjøre endringer i 3 år

Skatteoppgjøret du får nå er basert på næringsoppgaven du leverte tidligere i år, derfor er det tallene du selv har lagt inn som bestemmer dette. Skulle det i ettertid kommet til nye poster, eller at du oppdager ting som er feil eller mangler, er det fremdeles mulig å rette opp igjen dette.

Nytt fra 1. januar i år er at man selv kan gå inn og endre opplysninger for inntil tre år tilbake. Tidligere måtte man sende klage til Skatteetatenfor å gjøre en endring.

Skattefrie renter

Husk at dersom rentene på skatteoppgjøret skal inn i regnskapet, så er disse skattefrie. Det vil si at de ikke påvirker skattepliktig resultat. Har du penger til gode og får rentegodtgjørelse på dette, skal disse registreres på konto 8040 Renteinntekt, skattefri, mens hvis du må betale restskatt og renter av dette, så skal de registreres på konto 8140 Renekostnad, uten fradrag.

(Bilde over er hentet fra Freepik)

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar