Microsoft Dynamics AX

Microsoft Dynamics AX

Microsoft Dynamics AX er et tilpasningsdyktig system som kan inkludere flere ulike tilleggsmoduler. Dette gjør at det enkelt (?) kan tilpasses etter bedriftens behov, men denne fleksibiliteten kan også vise seg å være en fallgruve.

kalkulatord logo

 

Med ujevne mellomrom deler jeg mine erfaringer med forskjellige økonomisystemer. Jeg håper dette kan være til nytte for dere som vurderer å bytte system og bidrar gjerne med råd i den forbindelse. 

Microsoft Dynamics AX er et komplett ERP-System, utgangspunktet for mine vurderinger er øknomimodulen. Jeg har også noe erfaring med prosjektmodulen. Jeg har brukt både gamle Axapta og Microsoft Dynamics AX versjoner.

Som navnet tilsier er systemet utviklet av Microsoft, det vil si at utgangspunktet er det amerikanske markedet. I Norge finner man flere ulike leverandører som har “oversatt” den originale utgaven og justert denne etter norsk metodikk og norske lover og regler.

Systemets sterkeste side er som jeg ser det fleksibiliteten og integrasjonen mellom de ulike modulene. Systemet er omfattende og kan settes sammen etter bedriftens behov. Man har også til en viss grad et relativt brukervennlig menysystem som er lett å sette seg inn i for de som daglig bruker Microsoft produkter.

Fleksibiliteten er også en potensiell fallgruve fordi det krever at en har en aktiv og kompetent systemansvarlig som kan gjøre dette oppsettet. Standard skjermbildene er ikke alltid like effektivt satt opp og menysystemet kan virke tungvint dersom man ikke benytter seg av muligheten for å brukerdefinere dette etter den enkeltes behov.

Man har for eksempel en svært detaljert rapportfunksjon, men det kreves nærmest doktorgrad for å kunne bruke denne til å lage egendefinerte rapporter. Dette er forøvrig ikke noe som er unikt for dette systemet.

Det er ingen tvil om at systemet kommer til kort dersom man bare  har tenkt å benytte økonomimodulen, til det er det altfor tunggrodd. Har du derimot behov for flere moduler, eksempelvis prosjekt eller lager, er dette systemet godt egnet. Det passer med andre ord best for større bedrifter.

Dersom man går for Microsoft Dynamix AX er systemleverandøren i Norge helt vesentlig. Min erfaring er at kompetansen hos de ulike leverandørene varierer en del. Dessuten er intern kompetanse er en nøkkel for effektiv bruk, da man ikke bør basere seg på leverandørens konsulenter.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

2 kommentarer om “Microsoft Dynamics AX”

    • Har vel ingen konkrete tips men vil tro det finnes en del der ute. Samtidig er nok ikke Dynamics noe typisk system som regnskapskontorer bruker. Send meg gjerne en mail om det er noe jeg kan hjelpe med.

      Svar

Legg igjen en kommentar