Hva koster det å spørre Skatteetaten?

Det er gratis å ringe Skatteetaten fra fasttelefon, men det er sikkert flere enn meg som bare har mobiltelefon og da koster det fort noen kroner allerede før du får stilt spørsmålet ditt.

Skatteetaten sluser alle telefonhenvendelser gjennom nummeret 800 80 000, men selv om man gjerne skulle forvente at det er gratis å ringe et offentlig kontor for å få svar på skattespørsmål, så er det ikke slik. Dersom du ringer fra mobiltelefon betaler du fra første minutt og hvis telefonkøen er lang, kan det ha kostet deg 10-15 kroner bare å nå frem til riktig saksbehandler. Min henvendelse til Skatteetaten i dag varte rundt 15 minutter og på grunn av lunsj og diverse frem og tilbake fikk jeg egentlig aldri noe svar på spørsmålet mitt, noe som ikke er helt uvanlig.

Hva koster det egentlig?

Jeg måtte jo sjekke hva det koster å ringe og siden damen jeg snakket med på sentralbordet til Skatteetaten ikke kunne svar meg, prøvde jeg å få svar på Skatteetatens facebook sider, som kunne opplyse om at kostnaden avhenger av ditt mobilselskap. Dermed logget jeg meg inn på mobilsidene mine for å sjekke hva min henvendelse til Skatteetaten i dag kostet meg.

Der ser jeg at min samtale varte i 15 minutter og 42 sekunder og at dette kostet meg 12,65 kroner, det tilsvarer litt over 80 øre pr. minutt, altså ikke overveldende dyrt slik jeg ser det. Likevel kan det være greit å vite om, spesielt når minuttene går og du er langt bak i køen.

Direktenummer er gratis også fra mobiltelefon

Min henvendelse endte med at jeg ble satt over til en saksbehandler som viste seg å være ute til lunsj, men jeg fikk denne saksbehandlerens direktenummer før jeg havnet inn igjen i telefonsystem – loopen. Noen timer senere ringte jeg opp igjen og denne gangen brukte jeg direktenummeret. Jeg fikk ikke svar og ble satt over til sentralbord og deretter videre til riktig person. Også denne samtalen er loggført hos mitt mobilselskap, men da uten kostnad.

Det er derfor verdt å merke seg at det ikke koster noe å ringe Skatteetaten dersom du har et direktenummer (det er avhengig av at du har et mobilabbonement med fri taletid). Men

Skatten min på Facebook

Men du har også andre muligheter for å kontakte Skatteetaten uten å måtte betale for det. Skatteetaten er nemlig representert på Facebook og du kan sende spørsmål via “Skatten min” sidene deres (se lenke under). Min erfaring er at Skatteetaten svarer ganske raskt på slike henvendelser. Jeg har prøvd å skrive spørsmål rett på siden og da svarer de i alle fall i løpet av dagen, men husk at slike spørsmål også er synlige for andre som klikker seg inn på siden, noe som gjerne begrenser litt hva man kan spørre om på en slik tjeneste.

Skatten min – Privat
Skatten min – Bedrift

 

PS. Til slutt vil jeg gjerne legge til at jeg har forståelse for at det tar litt tid å nå frem til Skattetaten noen ganger, også at det ikke alltid er mulig å få et svar med det samme.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar