Gratis regnskapsprogram?

gratis regnskapsprogramEt helt gratis regnskapsprogram høres kanskje for godt ut til å være sant, men for små bedrifter er det fullt mulig. Spørsmålet er om du virkelig ønsker det.

Det sies at ingenting i livet er gratis, men et gratis regnskapsprogram for små bedrifter er faktisk mulig. Men det passer nok ikke for alle og hvorvidt det er en god løsning for din bedrift kommer helt an på deg.

Et gratis regnskapsprogram

Skal du ha et gratis regnskapsprogram må du først kvalifiserer til å gjøre regnskapet i regneark (liten bedrift med under 600 bilag i året). Og dersom denne løsningen skal være helt gratis må du i tillegg sette opp regnskapsmalen på egenhånd. Til dette kan du bruke Excel eller et annet regneark-program som for eksempel Open Office.

Det finnes riktignok flere regnskapsprogrammer som har en gratis prøvemåned, men for å bruke disse fast må du betale etter at prøveperioden utløper.

Derfor er regneark det eneste reelle alternativet for et gratis regnskapsprogram for små bedrifter, men det er til gjengjeld et veldig godt valg.

Regnskap i Excel

For de minste bedriftene er det sjelden nødvendig å bruke et avansert regnskapsprogram, og det finnes flere gode grunner til å velge en regneark-løsning..

I et regneark har du umiddelbar oversikt over alle registreringer, som gir deg bedre kontroll over regnskapet. Fleksibiliteten et regneark gir kan umulig gjengis av et regnskapsprogram fordi det stilles helt andre krav.

Å jobbe med regnskap i Excel er både enklere og mer effektivt.

Med regneark kan du endre og tilpasse registreringene helt til alt stemmer. I et regnskapsprogram er registreringene låst, noe som gjør det mer tungvint å rette opp feil. Her kan du lese om fem fordeler med å gjøre regnskapet i regneark.

Regnskapsmal i Excel

Som nevnt må du sette opp en regnskapsmal i Excel på egenhånd for at dette skal være helt gratis. Enten ved å gjøre alt på egenhånd fra starten av eller ved å tilpasse en gratis mal på nettet. Fordelen med å gjøre dette selv er at du kan tilpasse regnearket til ditt behov.

Er du en erfaren Excel-bruker har du din egen gratis regnskapsmal i løpet av kort tid.

Men om du ikke føler du har full kontroll på denne måten, eller ønsker å betale litt for en ferdig utviklet løsning som både er enklere og mer oversiktlig å jobbe med.

Da burde du vurdere XCELLO, som er et rimelig alternativ til et regnskapsprogram.

Regnskap med XCELLO

XCELLO er en ferdig utviklet regnskapsmal laget for små bedrifter som gjør regnskapet selv i regneark. Med XCELLO registrerer du inntekter og kostnader i tilpassede arkfaner som gir god oversikt over alle registreringer. XCELLO har også en kontrollfunksjon som sikrer deg mot feilregistreringer (teknisk kontroll).

XCELLO sparer deg ikke bare for tiden du ville brukt på å lage din egen mal. Men også for frustrasjonen, eventuelt kostnaden ved å sette opp en mal med feil.

Du kan lese mer om XCELLO her, eller sjekke ut denne miniguiden for å gjøre regnskapet i XCELLO (gjelder AS, enkeltpersonforetak eller forening). XCELLO kommer også i en egen versjon for sameie og borettslag som du kan lese mer om her.

Gratis demoversjon XCELLO

Her kan du laste ned en gratis demo-versjon av XCELLO, som kan hjelpe deg å vurdere om dette er noe for deg.

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar