Gratis mal for reiseregning

RessurserDet er viktig å dokumentere reiser skikkelig, både for firmaets del og fordi Skatteetaten stiller krav til dokumentasjon. Her er en gratis mal for reiseregninger som dekker reiser innenlands og utenlands, samt kilometergodtgjørelse.

På denne siden finner du en gratis mal i regneark for reiseregninger som du kan laste ned og bruke i din virksomhet.

Når må man fylle ut reiseregning?

Reiseregning skal fylles ut ved reiser i jobbsammenheng, når man får dekket utlegg man har hatt på reisen, utbetalt diettgodtgjørelse og kilometergodtgjørelse. Det er vanlig at man fyller ut reiseregninen kort tid etter at reisen er avsluttet slik at man kan få den utbetalt så snart som mulig etter at man kommer hjem.

XCELLO
Leter du etter en lærerik, effektiv og brukervennlig måte å gjøre regnskapet selv på? Da bør du teste XCELLO.
Mer info

Hvilke krav stilles det til reiseregningen?

Det stilles en del krav til reiseregningen, som må følges dersom man skal kunne utbetale reisegodtgjørelse trekk- og avgiftsfritt. Kravene varierer litt i forhold til hvilken type kostnader man har, men her er de viktigste:

  • Navn og adresse på arbeidstaker (alltid)
  • Underskrift (alltid)
  • Dato for avreise og hjemkomst (alltid)
  • Klokkeslett for avreise og hjemkomst (ikke krav ved bilgodtgjørelse)
  • Formål med reisen (alltid)
  • Hvilket arrangement man har deltatt på (alltid)

I tillegg kreves det navn på overnattingssteder når man skal ha diettgodtgjørelse, med periode for hvert enkelt overnattingssted dersom det er flere. Skal du ha kilometergodtgjørese kreves det en detaljert reiserute, årsak til eventuelle omkjøringer og totalt kjørt distanse. Har du medpassasjer og krever tillegg for dette, skal det oppgis navn. Ved refusjon av utgifter etter bilag skal pris og type utgift oppgis, beskrivelse og dokumenteres med bilag (det er mulig å bruke elektronisk bilag).

Husk å holde deg innenfor statens satser for diett og kilometergodtgjørelse, slik at disse kan utbetales skattefritt for mottaker og uten kostnad til arbeidsgiveravgift for arbeidstaker. Gratismalen for reiseregning inneholder en arkfane med statens satser for 2017.

Last ned mal til reiseregning her

Her kan du laste ned en enkel mal for reiseregning, som kan fylles ut uetter ditt behov. Malen er laget i regneark og er tilgjengelig både i Open Office og Excel format. Du finner malen på nedlastingssiden du kommer til  ved å bruke lenken under:

Last ned her.

Reiseregningen detaljer

Her ser du et eksempel på hvordan reiseregningen kan brukes. Jeg har lagt inn eksempeldata for å vise summeringer og bruk. Reiseregningen du laster ned vil inneholde disse eksempelfeltene som du naturligvis skal slette når du tar den i bruk for din virksomhet. Reiseregningen inneholder felter for diett/kost innenlands og utenlands, kilometergodtgjørelse og utlegg. Ønsker du flere rader av noen av feltene må du selv klippe og sette inn etter ditt behov. Legg også merke til at nummereringen på utlegg er gjort med bokstaver slik at dette ikke påvirker summeringen av totalbeløp.

Eksempelutfylt reiseregning:

 

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar