Fradrag for kundemøter og forretningslunsj

Du kan få fradrag for servering hvis du spiser lunsj med kunder eller forretningsforbindelser, men det er viktig å dokumentere dette på riktig måte.

I mange bransjer er det vanlig å møte kunder og forretningsforbindelser til lunsj og kundemøter, men skal du ha fradrag for dette i regnskapet gjelder det å vite hvordan. Hovedregelen er nemlig at denne typen kostnader ikke er skattemessig fradragsberettiget for bedriften, men det finnes unntak.

Enkel bevertning

Du kan nemlig få fradrag for «enkel bevertning» av kunder og forretningsforbindelser. Bevertningen må skje på et spisested i nærheten av arbeidsstedet og bare dersom du ikke har «rimelige serveringsmuligheter» på arbeidsstedet.

Sammenheng

Det heter også at bevertnignen må skje i forretningstiden, eller i umiddelbar forbindelse med demonstrasjon av varer eller tjenester, eller forhandlinger.

Dokumentasjon

Du må dokumentere representasjonsutgiftene med originalbilaget fra serveringsstedet, og påføre hvem som har deltatt, samt formålet med aktiviteten.

Husk beløpsgrensen

Det er viktig å holde seg innenfor beløpsgrensen, som i takseringsreglene for 2016 var på 451 kroner per person, for dersom du kommer over dette beløpet, mister du fradraget for hele kostnaden.

Øl og vin

Bevertningen kan inkludere øl eller vin til maten, også dette i rimelig omfang, som i praksis vil si et glass øl eller vin til måltidet. Det er ikke fradrag for brennevin.

Ikke mva-fradrag

Denne typen utgifter har heller ikke mva-fradrag.

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar