Enkel rapportering av næringsinntekt

Næringsrapport skatt før du begynner

Næringsrapport Skatt er en enda enklere måte å rapportere næringsinntekt på. Nå behøver du ikke å forholde deg til mange tomme felter, slik det vil være i Næringsoppgavene. Du får også god hjelp med utfyllingen.

Næringsrapport Skatt er sannsynligvis det enkleste alternativet å rapportere næringsinntekt på. I alle fall om du har over 50 000 kroner i omsetning og ikke kan levere selvangivelse uten næringsoppgave. Med Næringsrapport Skatt slipper du å forholde deg til mange felter som ikke skal ha noen utfylling likevel. Det er også gode hjelpetekster underveis som gjør at du kan klare dette helt selv med litt tålmodighet.

Før du begynner

Med Næringsrapport Skatt er det forarbeidet som vil være tidkrevende. Det største arbeidet består i å gjøre ferdig regnskapet slik at tallene er klare for å legges inn. Kontoene er basert på Norsk Standard Kontoplan, noe som gjør inntastingen av tall enklere og gjenkjennelig. Sannsynligheten er stor for at du også bruker kontoer fra Norsk Standard Kontoplan i ditt regnskap allerede. Det eneste du behøver å være oppmerskom på er at det kan være nødvendig å slå sammen/summere flere kontoer noen steder for at det skal passe med oppsettet til Næringsrapport Skatt. Ellers er det vanlige sjekkpunkter for årsavslutning som gjelder.

Dersom du bruker et regnskapssystem som overfører tallene automatisk til Altinn, så er det kanskje enda enklere. Men for deg som ønsker å spare de kronene en slik integrasjon koster, eller ikke har muligheten for dette, så er Næringsrapport Skatt et godt alternativ. Det er nemlig ikke mulig å overføre tall direkte til Næringsrapport Skatt, her må du legge inn tallene selv. Dette er likevel ikke noe problem og langt unna det å skulle legge inn tall selv i for eksempel Næringsoppgave 1, dersom du har prøvd på det tidligere.

En av årsakene til at det å legge inn tall er enkelt med Næringsppgave Skatt er at du har muligheten for å begrense antall felter på forhånd (se bildet over). Ved å krysse av på hva din virksomhet driver med, tilpasses feltene i rapporten automatisk til din virksomhet. Da slipper du å scrolle deg igjennom mange unødvendige og tomme felter.

Hvem kan bruke Næringsrapport Skatt?

De aller fleste som driver en liten virksomhet kan bruke Næringsrapport skatt, det gjelder også aksjeselskaper. Men det finnes noen unntak, før du starter får du derfor 4 kontrollspørsmål som vil avgjøre om din virksomhet kan ta den i bruk. Dersom utkrysningen av disse er som vist under, er det bare å sette i gang. Og hvordan man fyller ut selve oppgaven, behøver jeg ikke å si så mye om, for det er veldig godt forklart på Skatteetatens sine hjemmesider.

 

Var denne informasjonen nyttig? Del den med noen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Lei av dansende grafer og kolonnediagram?

XCELLO har kun det nødvendige for regnskapet til en liten virksomhet.

Mer info

Legg igjen en kommentar