Etter at jeg startet å legge ut artikler på hjemmesiden har det jevnlig dukket opp forespørsler fra lesere. Dette har økt i omfang i takt med antall innlegg jeg legger ut og det er derfor på tide at jeg sier litt mer om hva jeg kan hjelpe med.

GJØR DU REGNSKAPET SELV?

Den største målgruppen for jithomassen.no er små virksomheter og deg som gjør regnskapet selv. Jeg kan hjelpe deg med de problemstillingene du ikke klarer å løse på egenhånd. For eksempel kan jeg finne ut hvilken konto som er riktig å bruke i en gitt situasjon eller vise deg hvordan du skal sende inn en oppgave til Altinn. Jeg kan hjelpe deg å sette opp en god kontoplan eller korrigere banken din når du finner ut at den ikke stemmer med kontoutskriften. Jeg kan se over regnskapet ditt eller tipse deg om ting du kan gjøre enklere slik at du sparer tid. Kort sagt alt mulig du måtte lure på i regnskapsjungelen hvor det kan være både enklere og billigere å spørre om hjelp enn å gå seg vill.

ENK<600 STARTHJELP

Gratis-regnearket ENK<600 får stadig flere brukere og det kommer nye hver dag, mange med spørsmål om alt fra tekniske «regneark ting» til hvordan man skal føre en bestemt type faktura. Regnearket er enkelt og generelt for å passe flest mulig små virksomheter. Behovet for å gjøre endringer varierer og det gjør også regneark-kompetansen hos brukerne. Men selv om jeg ønsker å hjelpe alle som spør, slik at regnearket kan bli et nyttig verktøy, har jeg ikke ubegrenset kapasitet på dette området. Jeg tilbyr derfor ENK<600-starthjelp, som innebærer at du får et regneark tilpasset din virksomhet. I tillegg oppretter jeg kontoene du har behov for, registrerer inngående balanse og noen bilag (som du sender meg). I retur får du et skreddersydd regneark som er klart for å tas i bruk, med nummererte bilag i en ferdig mappestruktur som du kan fortsette på.

KONSULENTOPPDRAG

Jeg kan ta små eller større oppdrag som konsulent. Jeg kan gjøre konkrete arbeidsoppgaver og problemstillinger eller generelle ting innenfor regnskap. Jeg behersker også oppdrag som befinner seg i skjæringspunktet mellom økonomi og web eller IT, samt tekst og presentasjon/rapportering. Jeg kommer gjerne innom for en prat, men kan også organisere oppdrag på telefon og mail. Jeg har god erfaring med alt som faller inn under regnskap fra A-Å, lønn, årsoppgjør, avstemming, rapportering osv. Om det passer kan jeg steppe inn på kort varsel ved sykdom eller som en ekstra ressurs i travle perioder. Den enkleste måten å få i stand noe er om dere tar kontakt for en nærmere prat. Hører gjerne fra dere!

Uansett hvilken av kategoriene ovenfor du måtte tilhøre, også om du ikke synes noen av de passer. Ta gjerne kontakt, det koster ingenting å spørre.

PS. DETTE GJØR JEG IKKE

Jeg ønsker alltid tilbakemeldinger og spørsmål og jeg forsøker å svare på alt, men jeg har desverre ikke kapasitet til å gi utdypende svar til dere som håper på gratis rådgivning. Jeg driver heller ikke et autorisert regnskapsførerselskap som gjør regnskapet for deg, men jeg kan være en ekstra ressurs for deg som gjør regnskapet selv.