BRUKERVEILEDNING

 

Gå til brukerveiledning for aksjeselskap og enkeltpersonforetak

 

 

Gå til brukerveiledning for sameie og borettslag

 

 

Innledning

Det er nå over to år siden jeg lagde første versjon av regnearket og delte ut gratis på jithomassen.no. Siden da har jeg brukt mange timer på å gjøre regnearket bedre, og utvikle tilpassede versjoner. Nå har jeg bestemt meg for å legge brukerveiledningen online, og jeg håper det vil gjøre oppdateringene enklere, samt gi en mulighet for å kommunisere tips og råd og eksempelposteringer på en mer effektiv måte. Brukerveiledningen er laget for de som har kjøpt og bruker regnearket, for en bedre forståelse av hvordan dette henger sammen. Lurer du på å skaffe deg fullversjonen er du selvfølgelig også velkommen til å lese mer.

Versjoner

Brukerveiledningen har skjermbilder fra 2018 versjonen av regnearket, men funksjonene i 2017 er tilsvarende.

Brukerveiledningen for enkeltpersonforetak og aksjeselskaper er slått sammen til èn, fordi de fleste registreringer vil være felles. Hovedforskjellen er at regnearket for enkeltpersonforetak har privatkontoer og enklere skattebehandling, mens regnearket for aksjeselskap har andre kontoer for egenkapital og årsavslutning/skattekostnad. Jeg vil ha forklaringer på begge og prøve å være tydelig der hvor det er forskjeller.

Brukerveiledningen for sameie og borettslag kommer i en egen versjon. Dette regnearket er tilpasset innbetalinger fra ulike boligseksjoner/eiere, og kostnadskontoer er laget med tanke på kostnadene et sameie vil ha. Regnearket er noe enklere enn regnearket for virksomheter, for eksempel vil ikke merverdiavgift være aktuelt her, man har behov for andre rapporter.

Erfaring med regneark

Det er en fordel om du har brukt litt regneark på forhånd, men det er ingen forutsetning, brukerveiledningen er skrevet for nybegynnere. Ber derfor om at mer erfarne brukere har litt tålmodighet med enkelte detaljerte avsnitt som er skrevet for å fange opp flest mulig, brukerveiledningen skal likevel være relevant for alle typer brukere.

Før man begynner

Det kan være en god ide å lagre to kopier av regnearket før du setter i gang. Da har du en sikkerhetskopi du kan gå tilbake til om noe skulle gå skeis eller om du skulle være uheldig å ødelegge formler eller lignende. Da vil du også kunne gå tilbake og se på eksempelposteringene på nytt, dersom du skulle ha behov for det (du må slette eksempelposteringene før du setter i gang med ditt eget regnskap).

Da gjenstår det bare å gratulere deg med Norges rimeligste regnskapsprogram. Jeg håper den nye online-brukerveiledningen blir nyttig. Lykke til!

 

Tilbakemeldinger

Regnearket utvikler seg hele tiden, takket være tilbakemeldinger fra brukerne og jeg ser ingen grunn til at denne utviklingen ikke skal fortsette. Jeg setter derfor stor pris på dine tilbakemeldinger, om det er stort eller smått, gode eller dårlige forslag, ris eller ros. Bare send meg en melding!

Jeg bruker grafikk fra Freepik for å illustrere brukerveiledningen: [1] [2] – [3] [4].